П`ятниця, 26.04.2024, 14:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Пошук
Вхід на сайт
Меню сайту
Категорії розділу
Анонси заходів [97]
Акції [14]
Виховні масові заходи [59]
Конкурси [94]
Методична робота [9]
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наші координати
Адреса: мікрорайон 1, м. Лозова, Харківська обл., 64604

Телефон: 2-39-28
Режим роботи СЮН
Пн - Пт: 8.00 - 17.00
Сб: 9.30 - 16.00
Обідня перерва: 12.00 - 12.30
Вихідний - неділя
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України

Департамент науки і освіти Харівської обласної державної адміністрації

Відділ освіти Лозівської міської ради

Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді
Захист прав дитини
Національна дитяча гаряча лінія Національна гаряча лінія
"ПедПРЕСА" інформує
Наші акції
Підсумки природоохоронної акції "Ялинка"

Підсумки акції "Листя в землю"

Підсумки проведення природоохоронної акції "Первоцвіт"

Підсумки природоохоронної акції "Синиця"

Підсумки природоохоронної акції "Ялинка"

Система Orphus
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мій сайт

«Весна прийшла» — це міжнародний проєкт, що прагне зацікавити дітей спостереженнями за природою та заохотити до охорони мігруючих птахів, діяти на захист птахів та інших тварин, а також брати участь у подіях, які організовують партнери BirdLife.

Реєструючи свої перші весняні спостереження лелеки білого, ластівки сільської, зозулі, серпокрильця чорного та бджолоїдки на сторінці www.springalive.net, діти з Європи, Центральної Азії та Африки відтворюють у реальному часі карту дивовижних подорожей цих птахів протягом року.

«Весна прийшла» об’єднує дітей, їхніх учителів і родини у спостереженнях весняної появи п’яти мігруючих видів птахів, яких легко розпізнавати в природі: лелеки білого, ластівки сільської, зозулі, серпокрильця чорного та бджолоїдки.

Вихованці гуртка "Юні охоронці природи" разом з керівником гуртка Богуславською С.М. вже відправили перші спостереження  появи білого лелеки в нашій місцевості.

Переглядів: 189 | Дата: 28.03.2021 | Коментарі (0)

Протягом тижня з 15.02 по 20.02.2021 р. в гуртках відбулися бесіди на тему "Небесна сотня: Герої не вмирають". Молодші вихованці намалювали долоньки щастя з побажанням миру та добра.

Переглядів: 162 | Дата: 20.02.2021 | Коментарі (0)

Протягом тижня з 25 по 30 січня 2021 року в гуртках були проведені бесіди на тему "Подвиг Героїв Крут".

Битва під Крутами  відбулася  29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу селища Крути.  Бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією та 30-ми національно-свідомими київськими студентами, що захищали підступи до Києва. Переважна більшість студентів була без жодної військової підготовки, дві швидко сформовані сотні мали недостатньо боєприпасів та були погано озброєні: мали лише 16 кулеметів та саморобний бронепоїзд у вигляді артилерійської гармати на залізничній платформі.  В нерівному бою всі юнаки героїчно загинули. На похороні у Києві біля Аскольдової могили президент Михайло Грушевський назвав юнаків героями, а поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинку вірш. Десятиліттями історія битви або замовчувалась, або обростала міфами і вигадками, як в закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Лише згодом, у 2006 році на місці битви встановлено пам'ятник i у 80-ті роковини битви монетним двором випущено в обіг пам'ятну гривню.

Трагічна загибель студентів під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Вже в березні 1918 року, після підписання більшовиками Брестської мирної угоди і з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради від 19 березня 1918 року було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій могилі у Києві. Тіла 27 вояків-студентів було перевезено до Києва, де відбулася громадська жалоба і поховання.

Переглядів: 181 | Дата: 30.01.2021 | Коментарі (0)

22 січня - День Соборності України

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на Софіївській площі у Києві на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки та був підписаний Акт злуки українських земель.

В цьому Акті проголошувалося: "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України - Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України".

"Соборний" означає об'єднаний. Зараз Україна справді є об'єднаною кордонами, Конституцією, системою влади, і врешті-решт - переліком державних свят. Але реальне об'єднання - це процес, це шлях, яким хочуть іти ті, хто зараз живе в країні Україна і хоче жити тут надалі.

"День Соборності України - символ національного єднання українського народу".

Переглядів: 178 | Дата: 16.01.2021 | Коментарі (0)

Юннати гуртка "Декоративно-ужиткове мистецтво" (керівник Ганжа І.Г.) взяли участь в заходах до Дня захисника України - виготовили обереги "Лялька-подорожниця", "Птах щастя", "Щедрий господар".

 

Переглядів: 164 | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

В рамках ІІІ Всеукраїнського уроку доброти "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин", присвяченого Всесвітньому дню захисту тварин (відзначається 4 жовтня) на ЛСЮН відбулися "уроки доброти" в гуртках "Юні охоронці природи" (керівник Богуславська С.М.) та "Юні орнітологи" (керівник Гавриленко Г.В.).

 

 

Переглядів: 178 | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Лозівська станція юних натуралістів 

вітає з Днем захисту дітей!

ЗАВЖДИ ЧЕКАЄМО НА ВАС!!!

Відеопривітання тут

 
Переглядів: 288 | Дата: 01.06.2020 | Коментарі (0)

 

«Весна прийшла» — це міжнародний проект, що прагне зацікавити дітей спостереженнями за природою та заохотити до охорони мігруючих птахів, діяти на захист птахів та інших тварин, а також брати участь у подіях, які організовують партнери BirdLife.

Реєструючи свої перші весняні спостереження лелеки білого, ластівки сільської, зозулі, серпокрильця чорного та бджолоїдки на сторінці www.springalive.net , діти з Європи, Центральної Азії та Африки відтворюють у реальному часі карту дивовижних подорожей цих птахів протягом року.

«Весна прийшла» об’єднує дітей, їхніх учителів і родини у спостереженнях весняної появи п’яти мігруючих видів птахів, яких легко розпізнавати в природі: лелеки білого, ластівки сільської, зозулі, серпокрильця чорного та бджолоїдки.

Брати участь у проекті просто і цікаво

Проект «Весна прийшла» - це прості спостереження за птахами, а саме за прильотом чотирьох ключових видів – «вісників весни»: ластівки сільської, серпокрильця чорного, зозулі і лелеки білого.
Брати участь у проекті – нескладно, проте весело і захоплююче. Все, що необхідно – це зареєструвати ваші перші спостереження «вісників весни» на  сайті www.springalive.net.

Завдяки вашим спостереженням, науковці BirdLife і Українського товариства охорони птахів зможуть проаналізувати щорічні дані перших зустрічей птахів і визначити, в який саме тиждень весни перших перелітних птахів побачила найбільша кількість людей. Це допоможе вдосконалити знання про міграцію птахів у Європі.

Переглядів: 207 | Дата: 15.03.2020 | Коментарі (0)

05 березня 2020 року на ЛСЮН була проведена конкурсно-розважальна програма до свята 8 Березня «Чарівні дівчата». Мета заходу - створити умови для прояву позитивних емоцій у дітей, виховувати любов і повагу до жінок, матерів, бабусь, дівчаток, формувати культуру спілкування між дітьми, сприяти всебічному розвитку дитини, виховувати бажання вітати близьких людей.

Вихованці гуртків взяли участь в іграх та конкурсах: «Комплімент», «Перукар», «Леді та джентльмени», «Перлини народної мудрості», «Модельєр», «Господарочка», вікторинах «Домашні речі», «На казковій хвилі». За результатами конкурсів були визначені переможці, які отримали медалі «Маленький джентльмен» та «Дівчина-Весна».

Переглядів: 281 | Дата: 08.03.2020 | Коментарі (0)

28 лютого 2020 року відбувся пізнавально-виховний захід «Обереги нашого роду», який провела керівник гуртка Садовник В.В.. Мета заходу -  розширити знання у вихованців про символи та обереги українського народу, їх  використання  в народному побуті та обрядах, розвивати інтерес до культури та традицій українського народу, виховувати повагу до української минувшини і національних традицій.

Дітям запропоновано розповіді про українські обереги: рушник, сорочку і рослинний символ калину; ігри «Художник», «Склади прислів’я», «Продовж прислів’я», вікторина «Обереги». Вихованці показали обізнаність щодо культури та традицій українського народу.

Переглядів: 213 | Дата: 01.03.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 »
Хостинг від uCozCopyright MyCorp © 2024